Holandské kakao pro vaření, pečení a dochucování pokrmů
Znáte holandske kakao? A víte, čím se odlišuje od všech ostatních druhů kakaa?
Bez regulátoru kyselosti to nebude ono
Kdybyste kakaové boby zpracovali do podoby kakaa bez regulačního činidla, takzvaného regulátoru kyselosti, zřejmě by vám vůbec nechutnalo, a nejen kakao, ale ani čokoláda, čokoládové cukrovinky, čokoládová poleva na palačinkách a zmrzlině a dalších sladkých pokrmech. Snížení kyselosti regulačním zásahem je typické právě pro holandské kakao.
Jestliže tedy zapátráte na Internetu a budete se zajímat o holandské kakao složení, zjistíte, že kromě prášku z kakaových bobů, s vyšším, či nižším obsahem tukové složky, se bude vyskytovat i ve stopovém množství hydroxid sodný nebo uhličitan draselný. Nemusíte mít obavy, v tomto nepatrném množství nemají pro organismus škodlivý vliv.
A holandské kakao cena? Je natolik nízká, že se vyplatí kupovat kakao holandské bez cukru a připravovat si doma nápoje nebo jej přidávat do pokrmů s jiným, zdravějším sladidlem, než je řepný cukr.