Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Cizrna rozhodně není nudná luštěnina

Na cizrnu se někteří lidé, co ji příliš neznají, dívají „skrze prsty“ jako na cosi podřadného. Nepovažují ji za plnohodnotnou luštěninu, kam patří hrách, čočka a fazole. Přitom se jedná o přírodní poklad, s nímž si obohatíte jídelníček nejen významově – u nutričního hlediska, ale i chuťově.

Cizrnové pomazánky

Cizrna hodnoty v našem jídelníčku zajišťuje vysokým obsahem lehce stravitelných proteinů a složitých sacharidů, ale co je asi nejdůležitější, můžete z ní zhotovit mnoho různých druhů pomazánek na celozrnné pečivo či na topinky.

Cizrna se totiž dobře hodí jak pro výrobu tradičního hebrejského „Hummusu“, což je v hebrejštině název pro cizrnu jako takovou, ale i pro další formy pomazánek, dochucené olivami a olivovým olejem, rajčaty, paprikou, citronovou šťávou, cibulkou, pažitkou, mrkví, marockou mátou, a dokonce i jogurtem či tvarohem.

Na Internetu je k nalezení celá řada pomazánek z cizrny a některé recepty by vás mohly zaujmout.