Chlorella: důvody proč jí zařadit do jídelníčku
Chlorella je modrozelená sladkovodní řasa a společně se stejně známou spirulinou patří do skupiny tzv. superpotravin. Ty jsou známé hlavně pro své příznivé účinky na lidský organismus. Jistě jste kolikrát v dětství byli napomenuti ke konzumaci listové zeleniny, když jste jí s opovržením nechávali na talíři. Se spirulinou a chlorellou je to trochu podobné, nevzhledné rostlinky, které ale překypují zdravím.
- Silnější než většina konzumované zeleniny
Abychom si zajistili dostatečnou dávku vitamínů a minerálů, měli bychom každý den zkonzumovat minimálně 5 porcí ovoce a zeleniny. Což je ve většině případů nad naše síly. Pokud tedy hledáte doplněk na přírodní bázi, který dokáže zvýšit energii, pomoci s redukcí váhy nebo detoxikovat tělo, tak tahle na první pohled odpudivá rostlinka je tou správnou volbou.
Naštěstí je velmi snadné zařadit jí do svého jídelníčku. Na českém trhu je možné jí koupit hned v několika formách, nejoblíbenější je jemně namletý prášek nebo tablety. Její pravidelná konzumace s sebou přináší celou řadu benefitů, které byly už mnohokrát podloženy řadou vědeckých studií.
- Podpora imunity
Neříká se jim superpotraviny jen tak pro nic na nic. Jeden z nejdůležitějších důvodů, proč je vhodné do svého jídelníčku zařadit spirulinu a chlorellu je i podpora imunity. Vlivem stále se zvyšující produkce je zelenina a ovoce velmi často ochucena o potřebné vitamíny, je proto zapotřebí je tělu začít dodávat jinak.
Nic se nemá přehánět!
Ačkoliv této řase nelze upřít její výjimečné vlastnosti, je zapotřebí si uvědomit, že v nadměrném množství může našemu tělu i uškodit. Chlorella nežádoucí účinky se mohou projevit hlavně u jedinců s onemocněním žilního organismu, po transplantaci orgánů nebo u pacientů, kteří dlouhodobě užívají léky na potlačení imunity nebo léky na ředění krve.