Bílá čokoláda
Nejprodávanější
K nejkvalitnějším druhům bílé čokolády patří výrobky dovážené z Belgie, v této zemi se také bílá (a nejen bílá) čokoláda vyrábí již stovky let a drtivá většina návštěvníků této země neodolá nakupovat čokoládu alespoň jako cenný suvenýr a skvělý dárek pro své blízké.
Tajemství opravdu špičkové, vysoce jakostní bílé čokolády je založeno na tradičních surovinách, mezi nimž převažuje kakaové máslo. To je pak doplněno sušeným mlékem a třtinovým cukrem, případně jemně dochuceno vanilkou. Obsah kakaové hmoty by měl vždy tvořit alespoň přibližně třetinu obsahu mléčné čokolády.
K vyhlášeným výrobcům bílé čokolády patří i Francie, někteří francouzští výrobci si zakládají na certifikátu BIO u kakaových bobů, které se pěstují na úrodné půdě v Peru, v čisté, průmyslovou výrobou nezasažené přírodě v podhůří peruánských And.
Bílou čokoládou lze výborně doplnit sváteční stůl u narozeninové oslavy, anebo jí můžete darovat komukoli z vašich blízkých jen tak, pro radost, a kombinovat ji s hořkou čokoládou a sušeným lyofilizovaným ovocem.