🤒 Moc se omlouváme, ale z důvodu nemocí mohou být některé zásilky o pár dní zpožděné. Expedice zboží probíhá, ale bohužel v menší míře. Moc děkujeme za pochopení a důvěru. 🙂

Bez přidaného cukru

Nejprodávanější

Bioláda jahoda 230g bio
Bioláda jahoda 230g bio
Skladem
Kód: 0010940
 
96 Kč
Bioláda rakytník a hruška 230g bio
 
96 Kč
Bioláda hruška 230g bio
Bioláda hruška 230g bio
Skladem
Kód: 0010870
 
93 Kč
Bioláda meruňka 230g bio
Bioláda meruňka 230g bio
Skladem
Kód: 0010890
 
96 Kč
Bioláda arónie 230g bio
Bioláda arónie 230g bio
Skladem
Kód: 0010930
 
93 Kč
Bioláda mango a rybíz 230g bio
 
96 Kč
13 položek celkem
Bioláda jahoda 230g bio
96 Kč
Kód: 0010940
Bioláda rakytník a hruška 230g bio
96 Kč
Kód: 0010910
Bioláda hruška 230g bio
93 Kč
Kód: 0010870
Bioláda meruňka 230g bio
96 Kč
Kód: 0010890
Bioláda arónie 230g bio
93 Kč
Kód: 0010930
Bioláda mango a rybíz 230g bio
96 Kč
Kód: 0010962
Bioláda višeň 230g bio
96 Kč
Kód: 0010960
Bioláda borůvka 230g bio
96 Kč
Kód: 0010950
Bioláda muchovník 230g bio
93 Kč
Kód: 0010900
Bioláda rybíz 230g bio
96 Kč
Kód: 0010961
Bioláda zahrada 230g bio - min. trvanlivost do 06/2024 Kód: 9012/82
Bioláda zahrada 230g bio
96 Kč
Kód: 0010920
Bioláda švestka 230g bio
93 Kč
Kód: 0010880

Když se vyrábí marmeláda a džem, anebo Bioláda z ovoce v BIO kvalitě, musí se zajistit, aby ovoce nebylo kontaminováno bakteriemi a plísní, a abychom mohli tyto výrobky skladovat i delší dobu (neotevřené) při pokojové teplotě. V běžném průmyslovém zpracování potravin se to provádí tak, že se při výrobě využívají konzervační chemické látky, které však lidský organismus zatěžují svou toxicitou, proto se stále častěji zajímáme o tradiční postupy, jak tomu bylo před staletími, kdy lidé syntetické konzervanty neznali.

Naši předkové již v dávných dobách konzervovali ovocné džemy cukrem nebo sladkými ovocnými sirupy, nejčastěji se k tomu používal hnědý cukr a koncentrovaná jablečná šťáva. Oba typy sladidel jsou přírodního původu a není u nich pozměněna kvalita ani vnitřní struktura procesem rafinace. Obsahují mnoho vitamínů, stopových prvků a minerálů.

Některé druhy ovoce lze ovšem konzervovat pouze jablečným koncentrátem, protože samotné jejich složení je při zpracování do podoby džemu (Biolády) dostačujícím konzervačním činidlem, a navíc u těchto druhů ovoce nemá jablečná příchuť vliv na chuť původního ovoce. Tím pádem tu máme vysloveně ovocnou Bioládu bez přidaného cukru, pouze s želírující látkou (ovocným pektinem nebo agarem z červených mořských řas) a bez jakýchkoli chemických přísad v podobě stabilizátorů, konzervantů a barviv.

Na ovocných Bioládách bez cukru si můžete pochutnat v podobě jahodové, meruňkové, mangové, rybízové, borůvkové, hruškové, aróniové, švestkové, muchovníkové, anebo ve směsích ovoce, jejichž složení obsahuje více rozmanitých přírodních látek.

Biolády bez cukru jsou vhodné pro dospělé i pro děti a také pro některé diabetiky. Po otevření je ale musíte uchovávat v chladničce a spotřebovat do několika dnů. Biolády se hodí pro teplou i studenou kuchyni na chléb s máslem, do palačinek, lívanců a pro dochucení ovocných knedlíků se zakysanou smetanou.