Bez přidaného cukru
Nejprodávanější
Když se vyrábí marmeláda a džem, anebo Bioláda z ovoce v BIO kvalitě, musí se zajistit, aby ovoce nebylo kontaminováno bakteriemi a plísní, a abychom mohli tyto výrobky skladovat i delší dobu (neotevřené) při pokojové teplotě. V běžném průmyslovém zpracování potravin se to provádí tak, že se při výrobě využívají konzervační chemické látky, které však lidský organismus zatěžují svou toxicitou, proto se stále častěji zajímáme o tradiční postupy, jak tomu bylo před staletími, kdy lidé syntetické konzervanty neznali.
Naši předkové již v dávných dobách konzervovali ovocné džemy cukrem nebo sladkými ovocnými sirupy, nejčastěji se k tomu používal hnědý cukr a koncentrovaná jablečná šťáva. Oba typy sladidel jsou přírodního původu a není u nich pozměněna kvalita ani vnitřní struktura procesem rafinace. Obsahují mnoho vitamínů, stopových prvků a minerálů.
Některé druhy ovoce lze ovšem konzervovat pouze jablečným koncentrátem, protože samotné jejich složení je při zpracování do podoby džemu (Biolády) dostačujícím konzervačním činidlem, a navíc u těchto druhů ovoce nemá jablečná příchuť vliv na chuť původního ovoce. Tím pádem tu máme vysloveně ovocnou Bioládu bez přidaného cukru, pouze s želírující látkou (ovocným pektinem nebo agarem z červených mořských řas) a bez jakýchkoli chemických přísad v podobě stabilizátorů, konzervantů a barviv.
Na ovocných Bioládách bez cukru si můžete pochutnat v podobě jahodové, meruňkové, mangové, rybízové, borůvkové, hruškové, aróniové, švestkové, muchovníkové, anebo ve směsích ovoce, jejichž složení obsahuje více rozmanitých přírodních látek.
Biolády bez cukru jsou vhodné pro dospělé i pro děti a také pro některé diabetiky. Po otevření je ale musíte uchovávat v chladničce a spotřebovat do několika dnů. Biolády se hodí pro teplou i studenou kuchyni na chléb s máslem, do palačinek, lívanců a pro dochucení ovocných knedlíků se zakysanou smetanou.