ClickCease
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Bez přidaného cukru

Nejprodávanější

Bioláda jahoda 230g bio
 
84 Kč
Bioláda meruňka 230g bio
 
78 Kč
Bioláda borůvka 230g bio
 
105 Kč
Bioláda mango a rybíz 230g bio
 
105 Kč
Bioláda višeň 230g bio
 
105 Kč
Bioláda rybíz 230g bio
 
105 Kč
Bioláda muchovník 230g bio
 
105 Kč
Bioláda hruška 230g bio
 
96 Kč
15 položek celkem
Bioláda jahoda 230g bio
84 Kč
0010940
Bioláda meruňka 230g bio
78 Kč
0010890
Bioláda rakytník a hruška 230g bio
105 Kč
0010910
Bioláda borůvka 230g bio
105 Kč
0010950
Bioláda mango a rybíz 230g bio
105 Kč
0010962
Bioláda višeň 230g bio
105 Kč
0010960
Bioláda rybíz 230g bio
105 Kč
0010961
10051 1 4slim 100 dzem jahodovy 280 g
99 Kč
13833
Bioláda muchovník 230g bio
105 Kč
0010900
Bioláda hruška 230g bio
96 Kč
0010870
Bioláda arónie 230g bio
93 Kč
9994091
Bioláda zahrada 230g bio
105 Kč
0010920
Bioláda švestka 230g bio
96 Kč
0010880
10057 4slim 100 dzem svestkovy 280 g
99 Kč
9867A195
10054 4slim 100 dzem merunkovy 280 g
99 Kč
9867A196

Když se vyrábí marmeláda a džem, anebo Bioláda z ovoce v BIO kvalitě, musí se zajistit, aby ovoce nebylo kontaminováno bakteriemi a plísní, a abychom mohli tyto výrobky skladovat i delší dobu (neotevřené) při pokojové teplotě. V běžném průmyslovém zpracování potravin se to provádí tak, že se při výrobě využívají konzervační chemické látky, které však lidský organismus zatěžují svou toxicitou, proto se stále častěji zajímáme o tradiční postupy, jak tomu bylo před staletími, kdy lidé syntetické konzervanty neznali.

Naši předkové již v dávných dobách konzervovali ovocné džemy cukrem nebo sladkými ovocnými sirupy, nejčastěji se k tomu používal hnědý cukr a koncentrovaná jablečná šťáva. Oba typy sladidel jsou přírodního původu a není u nich pozměněna kvalita ani vnitřní struktura procesem rafinace. Obsahují mnoho vitamínů, stopových prvků a minerálů.

Některé druhy ovoce lze ovšem konzervovat pouze jablečným koncentrátem, protože samotné jejich složení je při zpracování do podoby džemu (Biolády) dostačujícím konzervačním činidlem, a navíc u těchto druhů ovoce nemá jablečná příchuť vliv na chuť původního ovoce. Tím pádem tu máme vysloveně ovocnou Bioládu bez přidaného cukru, pouze s želírující látkou (ovocným pektinem nebo agarem z červených mořských řas) a bez jakýchkoli chemických přísad v podobě stabilizátorů, konzervantů a barviv.

Na ovocných Bioládách bez cukru si můžete pochutnat v podobě jahodové, meruňkové, mangové, rybízové, borůvkové, hruškové, aróniové, švestkové, muchovníkové, anebo ve směsích ovoce, jejichž složení obsahuje více rozmanitých přírodních látek.

Biolády bez cukru jsou vhodné pro dospělé i pro děti a také pro některé diabetiky. Po otevření je ale musíte uchovávat v chladničce a spotřebovat do několika dnů. Biolády se hodí pro teplou i studenou kuchyni na chléb s máslem, do palačinek, lívanců a pro dochucení ovocných knedlíků se zakysanou smetanou.