Baobab je překrásný mohutný strom, který vysloveně zdobí africkou savanu. Ačkoli se v tropech dožívá několika tisíc let, u nás by se mu nedařilo, naše mírné klima je pro něj příliš studené. Chcete-li tedy tento strom vidět na vlastní oči, musíte se vypravit do Afriky. Stejné je to i s jeho plody, baobab plodí zvláštní druh ovoce v tuhé skořápce, v níž se nachází zvláštní bílé hrudky, svou chutí připomínající citrusy.
Sklizeň a zpracování ovoce komplikuje především doprava, plody vejcovitého tvaru jsou velmi náchylné na poškození při přepravě na dlouhé vzdálenosti, proto se ihned po sklizni většina z nich suší a rozemílá na prášek. Ten je pak takřka stejně výživný, jako čerstvé ovoce po sběru.
Vláknina a vitamín C – prášek z ovoce baobabu je vynikajícím zdrojem vlákniny a vitamínu C, který je v plodech zároveň vázán na další biochemické látky, například na provitamín A, a proto má vysokou biologickou dostupnost a působnost v organismu. Je to mnohem lepší lék proti chřipce a nachlazení, než vitamínové tablety.